Klassikaal, Opleidingen

BIM-management 2 (praktijk)

De cursus BIM-management 2 brengt de theorie in de praktijk. In de training BIM-management 1 zijn de beleidsbeginselen uitgelegd, maar nu moet u deze beginselen vertalen naar oplossingen op de werkvloer.

Voorbeelden zijn het laten aansluiten van een begroting op een 3D-model. Dit is niet het maken van uittrekstaten, maar het nadenken over de coderingen die in de begrotingssystematiek worden gehanteerd. Idem voor het vinden van de aansluitvereisten van de andere softwareprogramma’s die in het bedrijf in gebruik zijn. In deze verdiepingstraining wordt de vraag ‘Hoe doet u het?’ uitvoerig beantwoord.


Duur: 1 dag, prijs: €450

De training BIM-management 2 (de praktijk) geeft u praktische aanwijzingen voor het aanpassen van de omringende software die in uw organisatie in gebruik is. Na afloop van de training geeft u leiding aan de implementatie van BIM in uw bedrijf. U bent daarbij in staat om applicatiespecialisten te ondersteunen in het aanpassen van de applicaties op het BIM-proces. Ook bent u voorbereid om de intake van IFC’s te begeleiden en de werkafspraken in de projecten te beoordelen.


Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze training is gericht op aankomende of al reeds gestarte BIM-managers, maar is ook zeer geschikt voor gebruikers en projectmanagers die zich in de markt willen onderscheiden als BIM-manager.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze opleiding?

Om deze training te kunnen volgen, moet u de BIM-management 1 cursus hebben gevolgd of qua kennis op hetzelfde niveau zitten.

Welke onderwerpen worden tijdens deze opleiding behandeld?

Tijdens deze cursus worden de theorie van de BIM-management 1 training vertaald naar toepassingen. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:
•  Aspecten waarop de binnenkomende IFC’s worden beoordeeld
•  Bruikbare IFC’s (intake van IFC)
•  Vastleggen precieze afspraken in het BIM-protocol, waarvoor een ‘zero tolerance’ geldt
•  Softwareprogramma’s in het bedrijf die worden geraakt door de implementatie van BIM
•  Vereiste aanpassingen om de bestaande software aan te laten sluiten op het BIM-proces
•  BIM-protocol: ‘Uniforme BIM-voorwaarden, de UBV’
•  Eisen projectportal
•  Minimale vereiste procesaanpassingen in het eigen proces en het proces van de projectpartners
•  Planning en contracten

Cursusmateriaal en faciliteiten

Tijdens de training ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Voor de BIM trainingen beschikt het BIM Instituut over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt uw lunch door ons verzorgd.

* Onze opleidingen worden verzorgd in samenwerking met
Cadix.

Alle klassikale trainingen zijn vanwege overheidsmaatregelen en richtlijnen van het RIVM rond het coronavirus opgeschort tot september 2020.


Author


Avatar

Bruno Bartelds

Bruno Bartelds (1955) is meer dan 40 jaar actief in de bouwsector. Naast gedegen bouwkundige studies, zoals bachelor of built environment, heeft hij daadwerkelijk gewerkt in alle ambachten in de bouwsector; van metselen en timmeren tot installaties aanleggen in ziekenhuizen. Ook het bedenken, ontwerpen en maken van gebouwonderdelen of hulpconstructies zijn bij hem de revue gepasseerd.