Leestafel

Het BIM Instituut leidt BIMPraat over juridische aspecten van BIM

Op 8 november zal Bruno Bartelds namens Het BIM Instituut samen met advocaat en partner mr. Jacob Henriquez van advocatenkantoor Ploum spreken over juridische en technische raakvlakken in BIM-projecten op basis van concrete cases. 

De BIMPraat sessies van Het Nationaal BIM Platform worden maandelijks georganiseerd over een actueel en praktisch onderwerp. Een expert behandelt het thema en vragen van deelnemers. De bijeenkomsten zijn concreet en interactief en sluiten af met een borrel voor informeel contact met collega’s.

Voorbeeldcases
Tijdens deze BIMPraat komen zaken aan bod als de verdeling van verantwoordelijkheden van projectleiders versus BIM-regisseurs, maar ook de plichten van opdrachtgevers en aansprakelijkheden van aannemers. Aan de basis van de discussie staan twee reeds uitgevoerde BIM-projecten. Doel is dat deelnemers aan deze BIMPraat leren de risico’s van juridische conflicten in een BIM-project te verkleinen.

Case 1: Aanbesteden met BIM: wie is waarvoor verantwoordelijk?
Case 2: Projectleider versus BIM-regisseur en de relatie met de onderaannemers en leveranciers.

Interesse? Aanmelden kan via Het Nationaal BIM Platform.