Projecten

Leonardo Plaza

Nieuwbouw ‘Fablab’

Heijmans Utiliteitsbouw realiseert in Dordrecht de huisvesting van een zogeheten ‘Fablab’: een initiatief dat particulieren de gelegenheid geeft in een speciaal ingerichte ruimte hun eigen producten te ontwerpen en fabriceren door middel van CAD/CAM technieken. Het ontwerp van NL Architects bestaat uit een deels verzonken workshopruimte met op het dak een skatebaan omringd door tribunes. BrugVB is ingeschakeld door Heijmans Utiliteitsbouw om het bouwkundig ontwerp van de architect te vertalen naar een 3D gebouwmodel en te integreren met het constructieve ontwerp van de constructeur. Uit dit integrale model zijn de tekeningen ten behoeve van de bouwaanvraag  van de bouwvergunning afgeleid. In de uitvoeringsfase wordt de werkvoorbereiding ondersteund en worden de werktekeningen gemaakt uit het 3D model.


BVO

500 m2

Opdrachtgever

Heijmans Vastgoed

Architect

NL Architects

Constructeur

Zonneveld Ingenieurs

Bouwbedrijf

Heijmans UtiliteitsbouwWerkzaamheden

Modellen maken


3D gebouwmodel: DO

Visualisaties: DO tekeningenset t.b.v. bouwaanvraag

Modellen beheren

Ontwerptoetsing

Integratie deelontwerpen: bouwkundig, constructief

Ontwerpcoördinatie

Signaleren en analyseren van clashes en hiaten

Modellen gebruiken

Werkvoorbereiding

Genereren van hoeveelheden uit het integraal 3D model


Author


Avatar

Bruno Bartelds

Bruno Bartelds (1955) is meer dan 40 jaar actief in de bouwsector. Naast gedegen bouwkundige studies, zoals bachelor of built environment, heeft hij daadwerkelijk gewerkt in alle ambachten in de bouwsector; van metselen en timmeren tot installaties aanleggen in ziekenhuizen. Ook het bedenken, ontwerpen en maken van gebouwonderdelen of hulpconstructies zijn bij hem de revue gepasseerd.