Projecten

Nieuwbouw trainingscentrum De Yp van Politie Haaglanden

De Yp is het nieuwe opleidingscentrum van Politie Haaglanden dat in Ypenburg door BAM Utiliteitsbouw gebouwd wordt. BrugVB heeft van BAM Utiliteitsbouw de opdracht gekregen het TO van de architect en constructeur in één model te integreren. In overleg met BAM Utiliteitsbouw werd het casco doorontwikkeld naar UO niveau. Ten behoeve van de werkvoorbereiding heeft BrugVB de 3D modellen van de leveranciers van het betoncasco gecontroleerd. Ten behoeve van de sparingscoördinatie heeft BrugVB de bouwkundige voorzieningen van de installaties opgenomen.

BVO

34.400 m2

Opdrachtgever

Politie Haaglanden

Architect

Architecten van Mourik

Bouwbedrijf

BAM Utiliteitsbouw Den Haag

Constructeur

Aronsohn Raadgevende Ingenieurs

Installateur

Croon TBI Techniek / ULC Verwarming

Start bouw

2010


Werkzaamheden
Modellen maken
3D gebouwmodel: TO en UO fase van BAM alternatief hoofddraagconstructie
Afgeleide documenten: 2D onderleggers uit UO Constructiemodel

Modellen beheren
Ontwerptoetsing
Integratie van deelontwerpen: bouwkundig, constructief
Ontwerpcoördinatie
Signaleren en analyseren van clashes en hiaten in deelontwerpen van ontwerpers en leveranciers
Bewaken van het verbetertraject van ontwerpers en leveranciers

Modellen gebruiken
Werkvoorbereiding
Wandenboekjes “Alvon wanden”


Author


Avatar

Bruno Bartelds

Bruno Bartelds (1955) is meer dan 40 jaar actief in de bouwsector. Naast gedegen bouwkundige studies, zoals bachelor of built environment, heeft hij daadwerkelijk gewerkt in alle ambachten in de bouwsector; van metselen en timmeren tot installaties aanleggen in ziekenhuizen. Ook het bedenken, ontwerpen en maken van gebouwonderdelen of hulpconstructies zijn bij hem de revue gepasseerd.