Projecten

Nieuwbouw huisvesting verslavingszorg Maliebaan

Centrum Maliebaan, een instelling voor verslavingspsychiatrie, laat in Utrecht door Jurriëns Bouw een nieuwe huisvesting realiseren. Het ontwerp van Architectenbureau Jaco D. de Visser bestaat uit een parkeerkelder met daar op acht (deels verbonden) bouwblokken. Voor de aanbesteding heeft BrugVB in opdracht van Jurriëns Bouw het bouwkundig en constructief TO ontwerp in een 3D model geïntegreerd ten behoeve van ondersteuning in de calculatie. Na de aanbesteding heeft BrugVB het UO ontwerp gemodelleerd ten behoeve van ondersteuning van de werkvoorbereiding, inkoop en uitvoering.

BVO

9.000 m2

Opdrachtgever

Centrum Maliebaan

Architect

Architectenbureau Jaco D. de Visser

Constructeur

Pieters Bouwtechniek

Installateur

Groen & Aldenkamp Installatietechnieken

Bouwbedrijf

Jurriëns Bouw

Start bouw

2009


Werkzaamheden


Modellen maken
3D gebouwmodel: TO en UO fase

Genereren van hoeveelheden uit het integraal 3D model

Modellen beheren
Ontwerptoetsing

Integratie van deelontwerpen: bouwkundig, constructief

Ontwerpcoördinatie

Signaleren en analyseren van clashes en hiaten

Modellen gebruiken
Ondersteuning van kostprijscalculatie

Ondersteuning van werkvoorbereiding/inkoop/uitvoering

Author


Avatar

Bruno Bartelds

Bruno Bartelds (1955) is meer dan 40 jaar actief in de bouwsector. Naast gedegen bouwkundige studies, zoals bachelor of built environment, heeft hij daadwerkelijk gewerkt in alle ambachten in de bouwsector; van metselen en timmeren tot installaties aanleggen in ziekenhuizen. Ook het bedenken, ontwerpen en maken van gebouwonderdelen of hulpconstructies zijn bij hem de revue gepasseerd.