Opleidingen

BIM-basiscursus

Tijdens de BIM-basiscursus krijgt u kennis van het Building Information Model (BIM) en ervaart u welke kansen die deze nieuwe manier van werken biedt.


Samenwerking gedurende het ontwerp- en bouwproces is een belangrijk thema bij de invoering van BIM en komt daarom uitgebreid aan bod tijdens deze BIM-cursus. Tevens krijgt u een overzichtelijk beeld van de bijkomende uitwisselingsmogelijkheden met ketenpartners. De BIM-basiscursus reikt handvatten aan om de strategische betekenis van BIM voor uw onderneming te bepalen.


De BIM-basiscursus begint met de basisdefinities, trends en ontwikkelingen. Daarnaast worden de veranderingen van de huidige situatie naar de toekomstige en gewenste situatie besproken. Hiermee krijgt u een goed beeld van de impact van BIM op uw eigen organisatie. Tevens verkrijgt u inzicht in de manier waarop BIM kan worden geïmplementeerd. Tijdens deze training wordt er stilgestaan bij diverse uiteenlopende praktijkvoorbeelden en wordt geleerde kennis direct toegepast in Revit en Navisworks, zodat u een duidelijk beeld krijgt hoe de theorie is toegepast in een BIM-model.


Duur: 1 dag, prijs: €450, software: Revit


Voor wie is deze opleiding bedoeld?
Deze training een must voor iedereen die in aanraking komt of gaat komen met BIM. Hierbij gaat het om personen die direct betrokken zijn bij de bouw zoals tekenaars, constructeurs, architecten, werkvoorbereiders en calculators. Ook voor directeuren, managers, projectleiders en ICT-beheerders is het zeer relevant.


Welke voorkennis heeft u nodig voor deze opleiding?
Voor de BIM-basiscursus heeft u geen voorkennis van BIM-software nodig. Affiniteit met bouwkunde is wel gewenst.


Welke onderwerpen worden tijdens deze opleiding behandeld?
Tijdens de basiscursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• Trends en ontwikkelingen
• Definitie van BIM en de toegevoegde waarde
• Definitie Open BIM
• BIM in de praktijk
• Rollen en taken
• Verschillende abstractieniveaus (LOD)
• BIM-werkmethodieken
• Valkuilen en aandachtspunten
• Benodigdheden om met BIM te werken
• Modellen bekijken
• BIM-mogelijkheden
• BIM-clash controle
• RgdBIM norm
• Introductie van BIM-protocollen
• Uitwisseling via IFC
• IFC software (Tekla BIM sight, Solibri, IFC viewer, Simple BIM)


Cursusmateriaal en faciliteiten
Tijdens de training ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal en praktische oefeningen. Daarnaast krijgt u toegang tot het online leerplatform  Cadix Academy. Hiermee beschikt u over veel digitaal cursusmateriaal, extra oefeningen en testen, instructievideo’s en een ruimte om uw tekeningen te uploaden en downloaden.

Voor de BIM-trainingen beschikt het BIM Instituut over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook uw lunch wordt door ons verzorgd.


* Onze opleidingen worden verzorgd in samenwerking met Cadix.Author


Avatar

Michael Koen

Bruno Bartelds (1955) is meer dan 40 jaar actief in de bouwsector. Naast gedegen bouwkundige studies, zoals bachelor of built environment, heeft hij daadwerkelijk gewerkt in alle ambachten in de bouwsector; van metselen en timmeren tot installaties aanleggen in ziekenhuizen. Ook het bedenken, ontwerpen en maken van gebouwonderdelen of hulpconstructies zijn bij hem de revue gepasseerd.